Bijenbaas Crème Honing


Toevoegen

Honing van Bijenbaas is verzameld door bijen in Nederlandse natuur. Voor elke pot honing die je koopt kunnen wij een vierkante meter natuurgebied kopen.

Per locatie en per seizoen verschilt de samenstelling, afhankelijk van wat er bloeit. Zo veel mogelijk van onbespoten bloemen, en altijd onbewerkt, onverhit en ongefilterd. De honing wordt uit de raat alleen gezeefd en gaat daarna direct de pot in.

Om er zeker van te zijn dat er voldoende van dit soort natuurgebieden behouden blijven verwerft Bijenbaas voor elke verkochte pot honing een vierkante meter natuurgebied. Hoe meer bloemenhoning van Bijenbaas er gekocht wordt, hoe meer natuur we kunnen beschermen, en hoe meer we kunnen bijdragen aan het behoud van de bijen.

Honing is een natuurproduct, door bijen gemaakt van nectar. De nectar wordt door de bijen ingedikt tot honing. Door het suikergehalte blijft honing jaren goed. Na verloop van tijd kan honing kristalliseren. Dit is op te lossen door de honing voorzichtig te verwarmen, bijvoorbeeld door de pot in een pannetje warm water te zetten. Niet verwarmen boven de veertig graden, want dan gaan de enzymen verloren die honing zo gezond maken en de unieke smaak geven.

Crêmehoning kristalliseert niet en blijft smeerbaar, omdat het kleinere kristallen bevat. Deze kristallen zijn ontstaan tijdens het roeren. In heldere honing kunnen grotere kristallen ontstaan die uiteindelijk hard worden, maar niets aan de smaak veranderen.