Kaasboerderij Van Rossum Vianen

Van Rossum Vianen

Onderneming: Kaasmakerij
Locatie: Vianen
Landstreek: Vijfheerenlanden
Opgericht in:

Adres: Helsdingse Achterweg 20
4133 NC Vianen
Website: www.kaasboerderijvanrossum.nl
E-mail: info@kaasboerderijvanrossum.nl

Van Rossum Vianen
Van Rossum Vianen
Van Rossum Vianen
Van Rossum Vianen
Van Rossum Vianen

Aan de rand van Vianen, in het buurtschap Helsdingen, runnen wij, de familie van Rossum, een modern melkveebedrijf met kaasmakerij. Dit familiebedrijf is overgegaan van vader op zoon en de kaasmakerij van moeder op schoondochter. We houden ongeveer 100 zwartbonte melkkoeien en streven naar een optimale melkgift, een gezonde veestapel en we zien onze koeien graag de wei in gaan.

We maken boeren kaas van het Goudse type, volgens eeuwen oud recept. Maar ook zijn we in voor nieuwe ontwikkelingen en smaken, daarom maken we naast Boeren Goudse kaas en komijnekaas ook een tal van andere kruidenkazen zoals fenegriek kaas, Italiaanse kruiden kaas en brandnetelkaas. Verder zijn we bekend om onze kilo kaasjes, die gebruikt worden in cadeau pakketten en kerstpakken. In onze boerderijwinkel vindt u ook heerlijke geitenkaas, blauwaderkaas, truffelkaas en tal van andere streekproducten.

Voor onze koeien staat het welzijn en gezondheid op de eerste plaats, ze verblijven in een moderne ligboxenstal waarin ze zich vrij kunnen bewegen en zo snel het Hollandse weer het toelaat gaan de koeien de groene wei in. Weet u dat de kaas die gemaakt wordt als de koeien in mei voor het eerst de wei in gaan graskaas heet? In de maand juni en juli is deze heerlijk smeuïge graskaas volop in onze landwinkel verkrijgbaar.

Winkelwagen (0)