Arthur Tuytel Chocolatier/Patissier

Arthur Tuytel Chocolatier / Patissier

Onderneming: Chocolatier / Patissier
Locatie: Papendrecht
Landstreek: Alblasserwaard
Opgericht in: 2008

Adres: Oude Veer 34
3353 GS Papendrecht
Website: www.arthurtuytel.nl
E-mail: contact@arthurtuytel.nl

Arthur Tuytel1
Arthur Tuytel
Arthur Tuytel
Arthur Tuytel

Arthur Tuytel is een chocolatier/patissier met een veelzijdige opleiding en heeft zowel de vaktechnische als de ondernemersopleiding afgerond. Hij heeft ervaren dat het van groot belang is zowel exclusieve patisserie te maken als te letten op een verantwoorde en rationele bereidingsmethode. Voorheen was Arthur o.a. werkzaam als sous-chef  (Algemeen Management) bij het gerenommeerde bedrijf Huize van Wely en op freelance basis bij Crème de la Crème.

Arthur is door het winnen van de Dutch Pastry Award in 2001 lid geworden van het Nederlands Patisserie Team. Daarnaast won hij meerdere prijzen zoals de Grand Prix Mandarine Napoléon Nationale in 2001 en is hij in 2003 benoemd tot ‘Ambassadeur of Belgian Chocolate’ in Nederland. In 2005 wist Arthur samen met zijn teamgenoten Jeroen Goossens en Ivo Wolters de zilveren medaille op de prestigieuze wedstrijd ‘Coupe du Monde de la Patisserie’ te bemachtigen.

De motivatie van Arthur komt vooral vanuit een sterke drang tot het maken van producten waarin originaliteit en creativiteit verwerkt worden; fantastisch mooie en (h)eerlijke producten maken op het gebied van chocolade patisserie, ijs en thee (in samenwerking met theeproever Karel Thieme), toegankelijk voor een breed publiek.

Vanaf 1 januari 2008 is Arthur Tuytel in Alblasserdam zijn eigen bedrijf gestart. Het bedrijf verzorgt workshops, demonstraties en masterclasses, maar ook het vervaardigen van speciale patisserie/chocolaterie opdrachten en productontwikkeling in het productie-atelier behoort tot de kernactiviteiten van het bedrijf.

Winkelwagen (0)